2 juni: Workshop Basisafspraken BIM


BIM.png Voor iedereen die met de #basisafsprakenBIM werkt of wil gaan werken, organiseert buildingSMART Benelux een workshop op donderdag 2 juni van 8.00u tot 12.00u, op de locatie van STABU te Ede.


02 mei 2016 - door Mathijs Natrop

Klik hier om u direct in te schrijven

Deelnemers leren wat de afspraken betekenen en hoe dit werkt, in combinatie met verschillende software. Het is de bedoeling dat deelnemers eigen projecten meenemen en de soft- en hardware van voorkeur. Enkele software experts binnen de vereniging hebben al aangegeven dat zij aanwezig zullen zijn, waaronder Leon Leenders (Tekla), Marc Dankers (ArchiCAD), Martijn de Riet (Revit) en Marcel van Bavel (Solibri). Zij kunnen helpen met de implementatie van de afspraken, maak hier vooral gebruik van!

Er is een expertmeeting georganiseerd om kennis te delen vanuit de vereniging buildingSMART. Deelnemers krijgen aan het einde van de workshop de kans om te horen wat er in het heden mogelijk is op het gebied van geautomatiseerde controle van datasets. (Leon van Berlo)

BuildingSMART initieert deze workshop om kennis te delen over de afspraken die aannemers hebben gemaakt, zodat deelnemers hiermee kunnen (gaan) werken. Het is niet de bedoeling om de basisafspraken verder te ontwikkelen tijdens de workshop, al wordt er natuurlijk wel geluisterd naar ervaringen van gebruikers.

De workshop is niet bedoeld voor aanbieders / softwareleveranciers.

Ondanks het feit dat buildingSMART non-for-profit werkt, zijn er wel kosten verbonden aan het tot stand komen van de afspraken. De vereniging vraagt daarom een bijdrage aan deelnemers die geen lid zijn van buildingSMART.

Indien u wel interesse heeft in de workshop, maar helaas verhinderd of te laat met inschrijven bent, stuur dan een email naar mathijs.natrop@buildingsmart.nl zodat wij u kunnen berichten over een eventueel vervolg.

BuildingSMART wil met deze workshop een praktijkgericht vervolg geven aan de basisafspraken tussen aannemers. Vanwege de beperkte ruimte is er een maximum van 50 deelnemers. Indien zich veel meer mensen aanmelden, dan zal een vervolg of wijziging van de workshop worden overwogen.

Graag tot ziens op donderdag 2 juni! Aanmelden kan hier.

Programma


De workshop gaat over de praktische toepassing van de basisafspraken. Deelnemers leren op basis van eigen projectvoorbeelden en met gebruik van eigen soft- en hardware, hoe de basisafspraken werken.
Ontvangst, locatie Stichting STABU, telefoonweg 32 te Ede.

Zaal open om 0730 uur.

 • 8:00 – 8:10 - welkom en opening door buildingSMART (Mathijs Natrop)
 • 8:10 – 11:00 - Workshop: Toepassen van de afspraken (Martijn de Riet, Marc Dankers, Leon Leenders en Marcel van Bavel)

  Onder begeleiding van enkele experts binnen de vereniging buildingSMART, leren deelnemers werken met en volgens de afspraken. Het gaat om het maken van modellen, maar ook het beheren en controleren van modellen komt aan bod. Van deelnemers wordt verwacht dat zij eigen projectvoorbeelden, soft- en hardware meenemen. Een dataset van project ‘Schependomlaan’ kan worden gebruikt indien er geen eigen voorbeeldprojecten voorradig zijn.
 • 11:00 – 11:30 - Expertmeeting; automatische controle van een dataset (Leon van Berlo)
  Leon heeft een plugin voor BIMserver gemaakt zodat een model automatisch gecontroleerd kan worden maar zal tijdens de expertmeeting naar verwachting veel meer laten zien en horen.

 • 11:30 – 11:50 - evaluatie
 • 11:50 – 12:00 - afsluiting

  Nuttige informatie:
  Artikel met link naar infographics
  Link naar voorbeeldproject

  Terug naar overzicht