BIM basis ILS


flyer1_27nov.png Maandagochtend 27 november staat in het teken van de BIM basis ILS, de afspraken die gelden als basis voor het werken met modellen. In samenwerking met enkele kartrekkers en het BIM Loket, organiseert buildingSMART Benelux hét evenement in Nieuwegein bij NBC congrescentrum waar u niet alleen kennis op kunt doen van de BIM basis ILS, maar ook kunt bijdragen aan de ontwikkeling hiervan. Tijdens dit evenement staat kennisdelen centraal. Niet alleen over de huidige afspraken, maar ook over uw belang in een mogelijke uitbreiding van de afspraken. Dit als onderdeel van de ontwikkeling van de BIM basis ILS naar een toekomstbestendige afspraak over uniforme en gestructureerde modeldata. Zorg dat u erbij bent en maak onderdeel uit van deze ontwikkeling.


16 oktober 2017

Inmiddels wordt de BIM basis ILS toegepast door een grote groep gebruikers. Deze groep vertegenwoordigt een verscheidenheid aan partijen die op een moment betrokken zijn bij de levenscyclus van een bouwwerk. De adoptie is groot en nog steeds groeiende, maar tegelijkertijd is er behoefte aan verdieping. Logisch ook, omdat de eerste ervaringen inmiddels zijn opgedaan. Naarmate de kennis over het onderwerp toeneemt, groeit tevens de behoefte aan een verdieping op de huidige BIM basis ILS.

Een voorbeeld komt van een aantal vloerenleveranciers die gezamenlijk een informatieleveringsspecificatie hebben opgesteld op basis waarvan zij het eigen proces efficiënt in kunnen richten. De leveranciers geven hiermee aan dat wanneer modeldata voldoet aan deze voorwaarden, het eigen proces eenvoudiger wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aangeven van de overspanningsrichting van de vloer in een referentiemodel, waardoor dit voor de leverancier duidelijk is en hiervoor geen andere informatie hoeft te worden geraadpleegd.

Zo zijn er allerlei belanghebbenden, zoals ook de vloerenleveranciers, die een idee hebben bij afspraken over modeldata. Het evenement op 27 november gaat op zoek naar de gemeenschappelijke deler van aanvullende afspraken, waarmee mogelijk een uitbreiding op de huidige BIM basis ILS kan worden gemaakt.

Zorg dat u erbij bent, zodat uw belang ook telt! Samen helpen wij de bouw vooruit, naar een toekomstbestendige afspraak over uniforme en gestructureerde modeldata, waarmee ook uw proces invulling kan krijgen op een meer efficiënte manier.

Graag tot ziens op maandag 27 november!

Tickets bestellen kan hier.

Mathijs Natrop namens het bestuur van buildingSMART Benelux

Terug naar overzicht