BIM basis ILS; programma


buildingsmart.png Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar en het belooft daarom een drukbezocht evenement te worden in Oss bij Dome-X. Niet verwonderlijk, want de inhoud is voor velen van toepassing. Het gaat namelijk over de BIM basis ILS, de afspraken over modeldata waarmee uniformiteit en eenduidigheid wordt nagestreefd.


17 november 2017

Inmiddels zijn er al veel aanmeldingen en aan de hand van de vraag omtrent het belang van de deelnemer, is er een goed overzicht van mensen die komen. Daarbij valt op dat er betrekkelijk weinig mensen zijn aangesloten met een installatietechnische achtergrond. En dat is jammer, omdat juist deze groep veel raakvlakken heeft met overige aspecten en disciplines. Het belang van deze groep, maar ook de feedback die vanuit deze groep kan komen, is van belang voor het beheer en de ontwikkeling van de BIM basis ILS.

Een tweede groep die zich in mindere mate heeft aangemeld, betreft constructeurs. Dit terwijl deze groep in het ontwerpproces minstens zo belangrijk is als andere adviseurs, welke de weg naar de inschrijving wel hebben gevonden. Ook de feedback van deze groep is belangrijk, omdat er in een bouwproces veel gebruik wordt gemaakt van modeldata van een constructeur. Niet alleen tijdens het ontwerpproces in samenspraak met overige ontwerppartners, maar bijvoorbeeld ook tijdens het proces waarbij invulling van constructieve onderdelen door leveranciers worden ingevuld.

Feedback is van groot belang voor het beheer van de basisafspraken en de gebruiker speelt hierin een centrale rol. Het is daarom van belang dat de gebruiker van zich laat horen. En omdat de gebruiker kan behoren tot een verscheidenheid aan groepen van belanghebbenden, is een gemêleerd gezelschap wenselijk. Daarbij horen ook installateurs en constructeurs, dus grijp je kans en deel jullie ervaringen!

Inmiddels is in samenspraak met het BIM Loket en enkele kartrekkers van de BIM basis ILS, het definitieve programma opgesteld:

Programma 27 november, Dome-X:
09:00u Welkom
09:30u Ontwikkelingen BIM basis ILS
09:45u Gebruikerservaringen
10:25u Koffie
10:40u Subsessie; BIM basis ILS per groep van belanghebbende
11: 25u Plenaire terugkoppeling van subsessie
12:25u Afsluiting met een broodje

Tickets bestellen kan hier.

Graag tot ziens op maandag 27 november in Oss!

Mathijs Natrop namens buildingSMART

Dit evenement wordt georganiseerd door buildingSMART Benelux, in samenwerking met het BIM Loket en enkele kartrekkers van de BIM basis ILS.

Terug naar overzicht