Eind oktober waren we in Beijing, China op de bSI Summit


bSB-Beijing.jpg Vanuit buildingSMART Benelux waren we goed vertegenwoordigd op The International Standards Summit, Beijing, China die van 28-31 Oktober 2019 georganiseerd werd. Er waren vertegenwoordigers van diverse bedrijven afgereisd naar Beijing om hun steentje bij te dragen; Koninklijke BAM groep, RHDHV, NACO, RijksWaterStaat, TNO, BASED, ROOT, Stabu, GOBAR, Asset Wise en Schiphol.


16 december 2019

Lees voor de resultaten van de Summit het zeer uitgebreide verslag op de internationale website!

Ons chapter is enorm actief in diverse gelederen van de InternationalFriendshipClub en nemen we zitting in het bestuur (steering committees - SC - genoemd) van 4 van de werkgroepen (Rooms genoemd).

 • Airport Room: Alexander Worp SC (Asset Wise), Arisca Droog en Maya Tryfona (Schiphol)
 • Building Room: Rob Roef SC (TNO)
 • Product Room: Radboud Baayen SC (STABU)
 • Infrastructure Room: Ronald Bergs SC, Laura Mol (Gobar consulting group)

  We hebben de internationale BIM wereld weer laten zien dat we in de Benelux goed weten en begrijpen wat #openBIM, #linkeddata & #BIMGIS is en dat dit samenkomt in een #digitaltwin! Dit hebben we gedaan door het geven van diverse presentaties in de verschillende meetings/ werkgroepen.

 • Ronald Bergs (Gobar), Anouk van Otterlo (Based) en Michel Böms (TNO) hebben allen gepresenteerd bij de Library, LinkedData and Ontology Workshop. (incl. bSDD). Duidelijk werd dat alle drie technologieën samen komen bij data gedreven werken.
 • Arisca en Maya deden een update van de OTL en CDE ontwikkeling bij Schiphol.
 • Maya presenteerde samen met @Adam Rendek (San Francisco Airport) over de IFC-GIS ontwikkelingen. Waarna Kees ’t Hoog hiervan diverse use cases liet zien.
 • Radboud Baayen heeft gepresenteerd bij buildingSMART Data Dictionary en LEXS.
 • Alexander Worp heeft, naast het begeleiden van de Airport Room sessies, samen met Wolfgang Hass (Siemens smart Infrastructure) gepresenteerd bij de Digital Twin sessie. Waar Kees ’t Hoog kort de ontwikkelingen van bij Schiphol presenteerde.
 • Paul Bos heeft deelgenomen aan de sessie over de Professional Certification Program om dit vanuit de chapter verder op te kunnen pakken.
 • Rob Roef heeft alle workshops en sessies van de BuildingRoom (mede) voorgezeten en begeleid.

  Ondertussen beginnen in januari alweer de voorbereidingen voor de aankomende International Standards Summit in Oslo – March 23, 2020 - March 26, 2020.

  Zo is de eerste bijeenkomst van de diverse Steering Committee leden al op 14 en 15 januari met als doel de integrale aanpak en ontwikkeling tussen de rooms te bevorderen en meer samen op te pakken.

  De inschrijving voor de Oslo summit is reeds geopend, zie de site! Dus schrijf weer in, in grote getalen, zodat we ook daar aan de internationale BIM gemeenschap kunnen laten zien dat we in de Benelux bij de kopgroep behoren met het gebruik van open standaarden, Linked-data, IFC-GIS etc.

  Tot in Oslo!

  Ga naar externe link

  Terug naar overzicht