Open BIM spreekuur


c14a32JBlbQFGDl2r.jpeg Voor gezondheidsvragen is het heel normaal om een spreekuur bij de huisarts te bezoeken, wanneer het gaat om vragen met betrekking tot open standaarden is het een ander verhaal. Jammer, zo oordeelt buildingSMART Benelux en daarom introduceren wij een spreekuur om hier verandering in te brengen.


11 september 2015 - door Mathijs Natrop

 • Waarom zijn open standaarden belangrijk en hoe kan ik dit aan de opdrachtgever duidelijk maken?
 • Welke problemen worden er in de praktijk ondervonden bij het werken met open standaarden en welke hulpmiddelen kan ik inzetten om het proces te optimaliseren?

  Het is een greep uit mogelijke vragen welke tijdens het spreekuur aan bod kunnen komen.

  Met dit initiatief legt BuildingSMART tevens een link naar de praktijk, daar waar de mogelijke vragen leven. Het spreekuur is laagdrempelig en vrij toegankelijk voor leden. Domme vragen bestaan niet en vragen staat vrij. De informele bijeenkomst vindt iedere 2e vrijdag van de maand plaats, ergens centraal in het land, tussen 9u – 11u ’s ochtends.

  Het spreekuur is tevens een mogelijkheid om in gesprek te gaan met (bestuurs-) leden. Als er vragen zijn omtrent werkgroepen of de koers die BuildingSMART heeft ingeslagen, dan bestaat er voldoende ruimte om hierover in gesprek te gaan tijdens het spreekuur. Daarnaast is het natuurlijk een mogelijkheid om te netwerken en elkaar beter te leren kennen.

  Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je een mail sturen naar bestuur@buildingsmart.nl. Je ontvangt dan t.z.t. de gegevens omtrent het eerste spreekuur.

  Terug naar overzicht