Tweede BCF-praktijkdag


BCF.jpg Op donderdag 27 oktober organiseert buildingSMART Benelux voor de tweede keer de BCF-praktijkdag. Tijdens deze praktijkdag wil BuildingSMART vanuit het oogpunt van de gebruiker BCF onder de aandacht brengen. U krijgt het antwoord op vragen als: Waarvoor is BCF bedoeld? Wat kunt u ermee? Met welke softwarepakketten werkt het?


27 september 2016

Schrijf u direct in via deze link

Het verslag van vorig jaar treft u aan via deze link.

BuildingSMART creëert met dit evenement meer draagvlak voor het gebruik van BCF in een openBIM-omgeving. De BCF Praktijkdag staat in het teken van de eindgebruiker. Deelnemers leren hoe BCF werkt, welke hulpmiddelen hiervoor beschikbaar zijn en welke obstakels er kunnen worden overwonnen.

Deelnemers nemen eigen soft- en hardware mee, zodat zij leren werken met BCF in combinatie met eigen tools van voorkeur. Daarnaast is het mogelijk om aan het eigen project te werken of gebruik te maken van het een voorbeeldproject Schependomlaan via Github.

Op dit moment wordt BCF al veel gebruikt in de bouwsector. Zo zijn er tal van aannemers die hiermee communiceren. Bij veel partijen is BCF echter nog geen onderdeel van de communicatiemogelijkheden. Dit is zonde, omdat de kracht van BCF vooral tot zijn recht komt wanneer alle deelnemers in het proces hiermee werken. Om deze reden vindt buildingSMART Benelux de adoptie van BCF van groot belang. De BCF Praktijkdag draagt bij aan een bredere adoptie van deze manier van communiceren.

BuildingSMART roept gebruikers van BCF op, om andere (toekomstige) gebruikers te motiveren voor deelname, waardoor in het eigen proces voordeel kan worden behaald. Partijen waarmee wordt samengewerkt op een alternatieve wijze, kunnen door deelname aan de praktijkdag leren hoe communicatie met BCF werkt, onafhankelijk van de gebruikte software. De BCF Praktijkdag is een laagdrempelig evenement, waarbij kennisdelen centraal staat.

Tijdens de praktijkdag zullen software experts aanwezig zijn waar deelnemers bij terecht kunnen met vragen die betrekking hebben op een specifieke software applicatie. Het is daarom van belang dat deelnemers aangeven bij de registratie, welke software zij gebruiken.

De BCF Praktijkdag laat gebruikers de manier van communiceren met behulp van BCF ervaren en zal daarnaast een korte toelichting geven op de ontwikkelingen van BCF wereldwijd (buildingSMART International).

Graag tot zien op de BCF Praktijkdag 2016!
Geef je op voor de BCF praktijkdag.Ga naar externe link

Terug naar overzicht