buildingSMART 2020 Awards


Awards2020.jpg de buildingSMART 2020 Awards komen eraan. Het buildingSMART International Awards programma eert voorbeeldige demonstraties van openBIM best practices of innovaties binnen projectoplevering en lifecycle asset management in de gebouwde omgeving. Inzendingen worden beoordeeld op hoe effectief, of hoe innovatief, ze openBIM hebben gebruikt om interoperabiliteitsproblemen te overwinnen. Dit programma staat open voor iedereen en de winnaars uit het verleden beslaan een breed scala aan organisaties.


11 juni 2020 - door Bestuur

De kernvereisten voor een inzending zijn onder andere:

 • Inzendingen moeten de inzet van een of meer buildingSMART-tools of -standaarden met bewijs aantonen.
 • Inzendingen moeten worden aangeleverd in het Internationaal Engels; de jury zal niet in staat zijn om de inhoud te beoordelen die in een andere taal dan het Internationaal Engels is geschreven.
 • Eén inzending = één project
 • Een project kan voor meerdere onderscheidingen in aanmerking komen als het aan de criteria voldoet. Wanneer u een project voor meerdere awards indient, heeft u de mogelijkheid om een kopie van een bestaande inzending binnen het awards platform te gebruiken.
 • Er is geen limiet aan het aantal inzendingen dat een proponent kan indienen.
 • Inzendingen uit het verleden die in voorgaande seizoenen geen award hebben gewonnen, kunnen opnieuw worden ingezonden voor een nieuw seizoen. Winnaars van vorige awards komen niet in aanmerking voor her-inzending in dezelfde categorie, maar kunnen zich wel inschrijven voor andere categorieën.

  Wat is er nieuw in 2020?
  Dit jaar is buildingSMART International verheugd om enkele nieuwe functies voor het programma aan te kondigen. Deze omvatten:
  1. Award Force is een toegewijd, webgebaseerd prijzenplatform dat wordt gebruikt om het hele inzendproces te beheren. Er worden geen kosten in rekening gebracht aan de inzenders en het hele proces van inzending tot jury en beoordeling wordt gestroomlijnd.
  2. Technology Solution is een nieuwe categorie voor softwareleveranciers en productontwikkelaars die is opgebouwd uit een of meer van de openBIM-schema's.
  3. Asset Management is een nieuwe categorie die is ontworpen voor asset owners en asset managers om het gebruik van openBIM binnen de levenscyclus van de activa aan te tonen.
  4. De categorie Project Delivery heeft twee nieuwe prijzen in deze categorie;
  a) Geïntegreerde projectoplevering met behulp van openBIM
  b) Overdracht met behulp van openBIM

  De vier categorieën
  Dit jaar zijn de categorieën gericht op projectoplevering, exploitatie en onderhoud, onderzoek en technologie. We moedigen bedrijven die bijdragen aan de oplevering van projecten aan om projectoplevering te selecteren, zoals AEC-bedrijven. Activa-eigenaren dienen zich aan te melden voor exploitatie. Studenten en professionals moeten zich aanmelden bij de onderzoeks- en softwarebedrijven in de categorie technologie.

  Inschrijven via deze site


  Ga naar externe link

  Terug naar overzicht