buildingSMART projectbezoek: 6 november


bSB_bouwbezoek_NHC.jpg Open standaarden, een veelal theoretisch verhaal over bijvoorbeeld IFC. In de praktijk worden open standaarden op grote schaal toegepast. Het theoretische verhaal achter de standaarden is daar niet van belang, enkel de toepassing in de praktijk. buildingSMART biedt leden de gelegenheid om een bouwproject van BAM in Utrecht te bezoeken.


11 september 2015 - door Mathijs Natrop

buildingSMART biedt leden de gelegenheid om een bouwproject van BAM in Utrecht te bezoeken, namelijk de nieuwbouw van Hoog Catharijne in Utrecht, onderdeel van CU2030. Dit grote project midden in het centrum van Utrecht kent haar unieke bouwmethode waarbij gelijktijdig naar boven en naar beneden wordt gebouwd.

Terwijl de bovenbouw plaatsvindt, bouwt men onder de grond aan de parkeergarage. De rondgang wordt voorafgegaan aan een korte presentatie waarbij dit nader wordt toegelicht.

Wat buildingSMART voor dit project betekent is het feit dat de open standaarden hier in de praktijk worden toegepast. Hetgeen door buildingSMART is ontwikkeld, vindt hier een toepassing in de praktijk. De ontwerpers, makers en co-makers zijn in de gelegenheid gesteld om met de eigen tool van voorkeur te werken aan een virtueel aspect van het bouwwerk, dit door de toepassing van open standaarden. Zodra het virtuele bouwwerk akkoord wordt bevonden, kan het aspect in productie om vervolgens op de bouwplaats te verschijnen. De hobbels die tijdens dit proces zijn genomen, komen tijdens het projectbezoek aan de orde, echter het projectbezoek staat vooral in het teken van de praktijk, het bouwwerk zoals dit nu in uitvoering is.

Het projectbezoek vindt plaats op vrijdag 6 november van 14:30u tot 16:30u. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (maximaal 20 personen). Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar bestuur@buildingsmart.nl. De eerste 20 aanmeldingen ontvangen een bevestiging met details over het projectbezoek.

Terug naar overzicht