U bent hier:

Participeren

Een overzicht van onze sponsoren vindt u op deze pagina,

Veel bedrijven in de bouwsector richten hun primaire processen in aan de hand van buildingSMART Open Standaarden als IFC, BCF en COBie. buildingSMART Nederland is binnen Nederland hét primaire aanspreekpunt voor de ontwikkeling van deze Standaarden. Als partner heeft u direct toegang tot de beheersorganisatie. U kunt uw wensen en toekomstverwachtingen kenbaar maken en invloed uitoefenen op de ontwikkeling van de Standaarden.

Participanten van van buildingSMART Nederland hebben toegang tot het kennisnetwerk van buildingSMART en de mogelijkheid om middels cursussen, workshops en bedrijfsbezoeken kennis op te doen over hoe anderen de Standaarden van buildingSMART in de dagelijkse praktijk toepassen. buildingSMART International (bSI) beheert de IFC-standaard, de meest gebruikte Open Standaard voor uitwisseling van informatie in de B&U sector. Als officiële vertegenwoordiging van buildingSMART is buildingSMART Nederland direct betrokken bij een groot aantal initiatieven in de B&U-sector en acteren wij als de verbindende schakel tussen nationale en internationale initiatieven. 

Als sponsor van buildingSMART Nederland heeft u de mogelijkheid om uw steun aan de ontwikkeling van de Standaarden beheerd door buildingSMART kenbaar te maken op uw website en in andere communicatie, door het buildingSMART logo te voeren. Ook kunnen we u als sponsor op de website van buildingSMART Nederland vermelden.

Participeren
Alle bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties die verbonden zijn met de bouwsector kunnen sponsors worden van buildingSMART. Denk hierbij aan planners, aannemers, private en publieke opdrachtgevers, exploitanten van gebouwen of fabrikant van de software voor de Nederlandse bouwsector. Wilt u zich aanmelden als sponsor? Vul dan het formulier hieronder in.

Jaarlijkse bijdragen (let op; alle bedragen zijn exclusief BTW)

buildingSMART Benelux Subchapter Nederland vraagt in ruil voor deelname een jaarlijkse bijdrage.

Wij kennen de volgende manieren van participatie (klink op de link voor een verdere uitleg):

Doelstelling(en) buildingSMART Nederland
buildingSMART Chapter Benelux Subchapter Nederland is een stichting naar Nederlands recht, waar geparticipeerd wordt vanuit Nederland, België en Luxemburg. De doelstelling van de stichting is het bevorderen van de toepassing van open BIM-standaarden als middel voor interoperabiliteit en integratie van het bouwproces.

Afgeleide doelstellingen zijn:

  • Het verspreiden van kennis over de door buildingSMART ontwikkelde open BIM-standaarden zoals IFC, IFD, BCF en IDS
  • Bijdragen aan de ontwikkeling van deze internationale standaarden
  • Het bevorderen van de toepassing van de standaarden in software door IT-partners
  • Het bevorderen van de toepassing van de standaarden door ketenpartners

Let op: Een participatie loopt van 1 januari t/m 31 december en dient vooraf te worden voldaan. Opzeggingen voor het volgende jaar dienen uiterlijk voor 30 november te worden gedaan.